streekproducten | afgeronde projecten
Groninger Held van de Smaak
Elk jaar vindt in het kader van de ‘Week van de Smaak’ de verkiezing van de Held van de Smaak plaats. Een Held van de Smaak is iemand die zich bijzonder inzet en verdienstelijk maakt voor het behoud van het ambacht, bijzondere nieuwe producten maakt of zich juist richt op traditionele streekspecialiteiten. De kernwaarden van de Week van de Smaak (ambachtelijk, duurzaam, diervriendelijk, natuurzuiver en 'van dichtbij') zijn daarbij richtinggevend. In 2015 ligt de focus op verantwoord gevangen vis, schaal- en schelpdieren.
Onderzoeksbureau Elles Bulder is regiocoördinator van de ‘Week van de Smaak’ en organiseert sinds 2010 de Groninger Held van de Smaak-verkiezing. De provinciale winnaar doet als één van de twaalf finalisten mee aan de landelijke Held van de Smaak-verkiezing.
Onderzoeksbureau Elles Bulder zorgt voor:
- subsidieverwerving;
- organisatie van de verkiezing.
Samenwerkingspartners
Stichting Week van de Smaak, Provincie Groningen, Stichting Streekproducten Groningen
Uitvoering
vanaf 2010
Contactperson Elles Bulder
Meer informatie
www.weekvandesmaak.nl, www.erkendstreekproduct.nl, www.streekproductengroningen.nl
Actuele projecten
Geen projecten in deze categorie.
Afgeronde projecten
Bevorderen van samenwerking tussen Groninger producenten en organisaties
Groninger Held van de Smaak
Projectbegeleiding Stichting Streekproducten Groningen
Specifieke projecten met streekproducenten en streekproductenorganisaties
Week van de Smaak