streekproducten | afgeronde projecten

Week van de Smaak

De Week van de Smaak is een landelijk evenement dat jaarlijks in de eerste week van oktober plaatsvindt en waarin gezond voedsel uit de eigen regio centraal staat. In 2015 ligt de focus op verantwoord gevangen vis, schaal- en schelpdieren. Onderzoeksbureau Elles Bulder is regiocoördinator voor de provincie Groningen.Tijdens de Week van de Smaak worden er in de hele provincie smakelijke activiteiten georganiseerd. Ook worden er maaltijden van streekproducten geserveerd in zorginstellingen (de Mooie Maaltijd), ‘broodjes van de streek’ gegeten bij overheden en wordt er een Held van de Smaak-verkiezing georganiseerd. In 2013 is de Week van de Smaak in Groningen geadopteerd door de Stichting Streekproducten Groningen. 

Onderzoeksbureau Elles Bulder zorgt voor:

  • Coördinatie programma Week van de Smaak;
  • Organisatie van de Mooie Maaltijd;
  • Organisatie van de provinciale Held van de Smaak-verkiezing;
  • Organisatie van het ‘Broodje van de Streek’;
  • Organisatie van het basisschoolproject ‘Eetbare Kunst’ (2011).

Samenwerkingspartners
Stichting Week van de Smaak, Streekeigen Producten Nederland, Stichting Streekproducten Groningen

Uitvoering
vanaf 2010

Contactpersonen: Elles Bulder en Ardi Tamminga

Meer informatie
www.weekvandesmaak.nl, www.erkendstreekproduct.nl, www.streekproductengroningen.nl